16.12 i 17.12. o godzinie 22:15 na Warsztaty wiedzy o winie, wraz z degustacją wina i Foodpairingem
„bąbelki” na przywitanie + 4 najbardziej znane szczepy + przystawki (foodpairing)
Wyprawa rozpocznie się w miejscach produkcji danych alkoholi. Będziecie mieli okazję poznać specyfikę różnych gatunków, zdobędziecie wiedzę, pozwalającą na świadome zakupy i pełną gegustację dobrej jakości alkoholu w przyszłości.
Nasza prowadząca chętnie podzieli się z Państwem swoją wiedzą. Rozmowa bęzie pełna ciekawych anegdot i żartów co zapewni maksimum przyjemności podczas degustacji.
Węch i smak pozwolą nam rozpoznawać aromaty, szczepy winne oraz regiony, z których pochodzą.
Nauczycie się Pańswo degustować wino, poznając podstawowe cechy wina, proces powstania trunku - historię i geografię w kileiszku. Odczujecie jak ważny jest foodparing, by smak wina był cudowniejszy.
W całkowitej ciemności będziecie Państwo mogli docenić walory doznań pozawzrowkowych. Odkryjecie Państwo, że smak i aromat win, pozwalają przeżyć dużo emocji. Ciekawa zabawa z winem zaowocuje w wiedzę.
Prowadzący: Anna Grudzień - wielokrotnie certyfikowana sommelier (niemalże niewidoma)
Koszt warsztatów/ degustacji: 160zł/os (obowiązuje przedpłata)
Czas trwania: 2h
Rezerwacja: